Изтегляне на дисков образ на Windows 10 (ISO файл)

Преди актуализиране вижте състоянието на информацията за изданието на Windows за известни проблеми, за да се уверите, че устройството ви не е засегнато.

Пренасочени сте към тази страница, тъй като използваната операционна система няма да поддържа инструмента за създаване на носители за Windows 10 и искаме да се уверим, че можете да изтеглите Windows 10. За да използвате инструмента за създаване на носители, отидете на страницата за Windows 10 на уеб сайта за изтегляне на софтуер на Microsoft от устройство с Windows 7, Windows 8.1 или Windows 10.

Можете да използвате тази страница, за да изтеглите образ на диск (ISO файл), който може да се използва за инсталиране или деинсталиране на Windows 10. Образът може също така да се използва за създаване на инсталационен носител с помощта на USB флаш устройство или DVD диск.

  • Уверете се, че разполагате с:

    • Интернет връзка (може да се прилагат такси на интернет доставчика).
    • Достатъчно свободно място за съхранение на данни на компютър, USB устройство или външен диск за изтегления файл.
    • Необходимо ви е празно USB флаш устройство с поне 5 ГБ свободно място или празен DVD диск (и записващо DVD устройство), ако искате да създадете носител. Препоръчваме ви да използвате празно USB устройство или празен DVD диск, тъй като всяко налично съдържание в тях ще бъде изтрито.
    • При записване на DVD от ISO файл, ако видите съобщение, че файлът с образ на диск е прекалено голям, ще трябва да използвате двуслоен (DL) DVD диск.

    Проверете следните неща на компютъра, на който искате да инсталирате Windows 10:

    • 64-битов или 32-битов процесор (CPU). Ще създадете 64-битова или 32-битова версия на Windows 10, която е подходяща за вашия CPU. За да проверите това на компютъра, отидете на Информация за компютъра в настройките му или Система в контролния панел и потърсете Тип на системата.
    • Изисквания към системата. Вижте системните изисквания, преди да инсталирате Windows 10. Препоръчваме ви също така да посетите уеб сайта на производителя на компютъра за допълнителна информация относно актуализираните драйвери и съвместимостта на хардуера.
    • Език в Windows. Трябва да изберете същия език, когато инсталирате Windows 10. За да видите кой език използвате в момента, отидете на Час и език в настройките на компютъра или Регион в контролния панел.
    • Издание на Windows. Освен това трябва да изберете същото издание на Windows. За да проверите кое издание е инсталирано в момента, отидете на Информация за компютъра в настройките на компютъра или Система в контролния панел и потърсете Издание на Windows. Windows 10 Enterprise не е налично тук. За повече информация посетете Центъра за обслужване за корпоративно лицензиране.
    • Продукти на Microsoft Office. Ако току-що сте закупили ново устройство, което включва Office 365, ви препоръчваме да използвате (инсталирате) Office, преди да надстроите до Windows 10. За да използвате копието си на Office, вижте Изтегляне и инсталиране на Office 365 Home, Personal или University на компютър. За повече информация прегледайте Как да надстроите до Windows 10 на нови устройства, които включват Office 365.

      Ако имате Office 2010 или по-ранна версия и изберете да извършите чисто инсталиране на Windows 10, ще трябва да намерите продуктовия си ключ на Office. За съвети как да намерите продуктовия ключ прегледайте Намерете вашия продуктов ключ за Office 2010 или Въведете продуктовия ключ за вашата програма Office 2007.

Изданията на Windows 10 по-долу са валидни за Windows 10 Home и Windows 10 Pro.

Изберете издание от падащото меню.


*Използването от ваша страна на инструмента за създаване на носители се регулира от условията на използване на Microsoft за този уеб сайт.

Windows 10